top of page
  • markvanbommel78

Breda bespaart mee: RREW met een eigen smoel

In het klimaatakkoord staat dat in 2050 alle woningen CO2-neutraal zijn. Een pittige opgave, ook voor gemeenten. Zij zijn verantwoordelijk voor de lokale klimaattransitie. De gemeente Breda zocht de samenwerking met City Butler om de RREW-regeling mee uit te voeren.


Gemeenten kunnen de eenmalige specifieke uitkering Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) aanvragen. Hiermee kan een gemeente huurders en woningeigenaren stimuleren energie te besparen in hun woning. De gemeente Breda biedt in samenwerking met City Butler haar inwoners een voucher t.w.v. € 85,-. Hiermee kunnen ze energiebesparende producten bij lokale winkels kopen om kleine verduurzamingsmaatregelen aan de woning door te voeren.


Verbinding met lokale middenstand

City Butler helpt gemeenten om regelingen efficiënt en gemakkelijk uit te voeren met een eigen identiteit. De focus ligt hierbij op verbinding. Verbinding tussen de gemeente en haar inwoners enerzijds en tussen inwoners en de lokale middenstand anderzijds. De gemeente is in de lead over de positionering en branding van de campagne. City Butler gaat niet voor een standaardoplossing waarbij de gemeente nauwelijks zichtbaar is. Een campagne draait altijd vanuit én rondom de gemeente.

Herkenbaarheid

Voor de lokale energietransitie adviseert City Butler gemeenten een label waaronder verschillende activiteiten en regelingen kunnen vallen. Dit verbetert de herkenbaarheid en zorgt voor meer overzicht. De gemeente Breda stroomlijnt de lokale energietransitie onder de noemer Breda bespaart mee. Zo geeft de gemeente de campagne een eigen smoel. En is deze campagne de start van een programma om de gemeente Breda de komende jaren te verduurzamen.


Breda bespaart mee! Welke gemeente bespaart nog meer mee?
26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Schermafbeelding%202020-12-30%20om%2016.
bottom of page